Jak mogę przypisywać uczestników do wybranych podpokoi?

Dodanie uczestników do podpokoi może odbywać się na kilka sposobów. Przykładowo możesz zaznaczyć wszystkich uczestników jednocześnie, przytrzymać i przesunąć ich do podpokoju lub zaznaczyć tylko kilku z nich i przenieść do podpokoju. Na tym etapie możesz również nadać swoim podpokojom odpowiednie nazwy lub dodać nowe podpokoje, aby ich zarządzanie było dla Ciebie łatwiejsze.

Jeśli nie chcesz ręcznie przypisywać uczestników do wybranych podpokoi, możesz wybrać losowe przypisywanie uczestników.  System przypisze uczestników do różnych sesji w najbardziej przypadkowy sposób. Jeśli wszyscy są gotowi na rozpoczęcie pracy w mniejszych grupach, kliknij przycisk Otwórz wszystkie pokoje i poczekaj kilka sekund, aż załaduje się ekran.

Uczestnicy zobaczą na swoich ekranach powiadomienie, informujące o tym, że są oni przenoszeni do podpokoi.  Zobaczą również zegar odliczający czas, a po kilku sekundach będą mogli rozpocząć pracę w mniejszych grupach.

Zwróć uwagę, że podpokoje nie są kompatybilne z użytkownikami wdzwaniającymi się do pokoju wydarzenia i nie będą mogli oni do nich dołączyć. Jeśli zamierzasz pracować ze swoją publicznością w mniejszych grupach w ramach podpokoi, upewnij się, że bramka telefoniczna jest wyłączona. Możesz również poradzić uczestnikom, aby dołączyli do wydarzenia poprzez przeglądarkę desktopową, aplikację mobilną lub przeglądarkę mobilną, aby móc wziąć udział w sesji odbywającej się w podpokoju.

Pamiętaj, że dołączenie do sesji prowadzonej w podpokoju może odbywać się tylko przez główny pokój. Jeśli Twój uczestnik nieświadomie opuści podpokój lub straci połączenie z Internetem, będzie musiał ponownie dołączyć do głównego pokoju wydarzenia, a następnie zostać przypisanym do odpowiedniego podpokoju przez organizatora lub prezentera.

Podpokoje nie posiadają własnych adresów URL i z tego powodu pomoc organizatora lub prezentera jest niezbędna, aby ponownie przypisać uczestników do odpowiednich pokoi.