Czy moi uczestnicy również mogą udostępniać swój ekran podczas wydarzenia?

Jeśli pracujesz w małej grupie liczącej maksymalnie 25 osób, świetnym pomysłem jest współpraca z całą publicznością poprzez wspólną rozmowę, włączenie kamerek internetowych lub udostępnianie swoich ekranów. Platforma ClickMeeting pozwala Twoim uczestnikom nie tylko na uruchomienie kamery lub mikrofonu, ale również na wyświetlenie ekranu i omówienie problemów lub zwizualizowanie pomysłów.

Wystarczy, że stworzysz spotkanie lub zmienisz typ wydarzenia na spotkanie bezpośrednio w pokoju wydarzenia. Gdy uczestnicy dołączą do wydarzenia, zauważą trzy ikonki w oknie AV, które pozwolą im na włączenie kamery, mikrofonu lub opcji udostępniania ekranu. Poinformuj swoją publiczność, gdzie powinni kliknąć, aby włączyć wybraną funkcję.

Pamiętaj, że w tym samym momencie ekran może udostępniać tylko jedna osoba. Możesz sprawdzić, kto dokładnie udostępnia swój ekran na liście uczestników. Ikonka wskazująca na korzystanie z tej opcji nie będzie przekreślona czerwoną kreską.

Jeśli nie chcesz, aby konkretny uczestnik udostępniał swój ekran, możesz kliknąć jego imię i wyłączyć dla niego tę opcję. Aby zablokować tę funkcję dla całej publiczności, zmień typ wydarzenia na webinar. Pamiętaj, że zablokowanie jednego użytkownika (lub zablokowanie całej publiczności poprzez zmianę typu wydarzenia na webinar) odbiera prawa do włączenia kamery, mikrofonu oraz opcji udostępniania ekranu.

Opcja udostępniania ekranu jest dostępna dla uczestników korzystających z najaktualniejszych wersji następujących przeglądarek: Google Chrome, Opera oraz Mozilla Firefox.